Ocean Crew

Wij zijn Row for IMPACT, een roeiteam bestaande uit 3 vrouwen, Iris Noordzij, Debby Bijl en Bettina de Wild.
 

Ons doel is zoveel mogelijk impact maken voor de Mentelity Foundation en een wereldrecord vestigen. Het snelheidsrecord voor een vrouwen 3 over de Atlantische Oceaan.


Wij zijn enorm onder de indruk van het werk en de bevlogenheid van de foundation van Bibian Mentel.
 

Hun visie: Kinderen en jongvolwassenen motiveren, Motivation to Move, om te kijken wat WEL kan, denken in mogelijkheden.


In de geest van Bibian:
· Volg je passie en ga iets doen wat je écht leuk vindt
· Verzamel herinneringen en geen bezittingen

 

En dat is precies wat wij gaan doen, onze passie volgen! ROEIEN!
En, nog veel belangrijker, donaties en bekendheid genereren voor de Mentelity Foundation.

Debby-square.jpg

Debby Bijl

Bettina-square.jpg

Bettina de Wild

Iris-square.jpg

Iris Noordzij

Volg je passie en ga iets doen wat je echt leuk vindt

Bibian Mentel

Iris Noordzij

Iris-square.jpg

Het mooie is dat (levens)ervaringen tijdens werk worden geïntegreerd. Inspireert en helpt anderen in beweging te blijven, nooit op te geven, trouw te blijven aan idealen en te gaan voor die dingen die zo belangrijk zijn. 

Iris Noordzij (54) leeft het leven voorwaarts. Moeder van vier kinderen en twee stiefkinderen, drie wonen nog thuis en Iris is oma van een kleinzoon (2).

 

Sportmasseur met eigen praktijk aan huis, achtergrond in de psychiatrie als Sociaal Pedagogisch Hulpverlener.

 

Sloeproeien op het hoogste wedstrijdniveau in de top 10. Fanatiek dus. De man met de hamer die langskomt, is een mentale uitdaging en opgeven is geen optie. 

Elkaar aanmoedigen en er doorheen slepen. Afgelopen jaar winnaar vrouwenklasse vier met team Atlantic Dutchesses, en in vaart der volkeren direct door naar 2021. Waarom? Leef je leven en doe zoveel mogelijk die dingen die je happy maken. Dat is een statement. De oceaan kan heel confronterend zijn. Last van de warmte, vermoeidheid, hongerig maar geluk was daar heel gewoon. Leven in het hier en nu met een enorme vrijheidsbeleving. Dealen met de elementen, er is immers geen andere keuze. Focus houden en doorzetten. Omdenken: jezelf de gewenste situatie voorhouden.

Debby Bijl

Globetrotter Debby Bijl (49) maakt de overtocht dankzij de steun van haar man en vier kinderen. Hogere Zeevaartschool op Terschelling afgerond en daar verknocht geraakt aan sloeproeien. Vervolgens vijf jaar lang aan de slag op de grote vaart als Maritiem Officier.

Daarna vertrokken naar Noorwegen voor een baan aan wal. Dan weer terug naar Nederland om in 2010 naar Zuid Afrika af te reizen voor vijf maanden opleiding tot Body Stress Release Practitioner; spanning in spieren en bindweefsel vormen voor haar geen geheimen.

 

Twee jaar geleden aangesloten bij de sloeproeivereniging in Julianadorp – sinds 2020 is Debby daar voorzitter. Om de coronamaatregelen het hoofd te bieden een kano gekocht waarmee ze van de zomer in haar eentje in drie dagen van Julianadorp naar Breukelen is gepeddeld (150km) heen en later in twee  dagen (120km) terug. En ook dat was te kort naar haar idee…

Debby-square.jpg

Is benieuwd wat ze kan, hoe ver ze komt als er geen belemmeringen zijn qua tijd en andere verplichtingen, lekker in het grote niets met de elementen om zich heen en zelfvoorzienend.

Bettina de Wild

Bettina-square.jpg

Bettina de Wild (57) is een bruggenbouwer. Zeilt met de wind van vandaag, haalt alles uit wat de dag van vandaag haar brengt. Een fysiotherapeut en cliëntbegeleider die heelt zorgt en luistert. Daarmee brengt ze samen. Waarom zou een bruggenbouwer gaan roeien? Wel, omdat ze daardoor sneller een brug kan slaan.

 

Opgeven is geen optie, oplossingen vinden een doel. Ze wil naar de andere kant, en wel zo snel mogelijk. Ze was succesvol navigator in de autorallysport – helpen sturen om te winnen. Waarom wil ze zo graag winnen? Om het verschil te maken, ze wil dingen tot stand brengen. Roeien om het verschil te maken.

 

Zet haar in een boot en zij slaat haar slag, ze roeit zich drie slagen in de rondte. Omdat het moet. Deelname aan de TWAC is voor gewone mensen als zoiets als deelname aan de olympische spelen; meedoen is belangrijker dan winnen.

Dat is ook zo voor Bettina, maar ze wil ook meteen voor het record. Dat gaat haar lukken, want ze is een winnaar, voor haar is niets onmogelijk. Met Iris en Debby zet ze een resultaat neer. De overkant is niet ver weg. 5000 kilometer, roeien om het verschil te maken, row for impact!

Waarom moeilijk doen als het samen kan

Land Crew

“The world's toughest row” volbrengen is onmogelijk zonder een goed team aan de wal. Onze families, vrienden en proffesionals staan ons bij met raad en daad en steunen ons waar ze kunnen.

 

Dit is voor ons enorm belangrijk. Op de weg naar de startlijn, op zee en zeker ook bij aankomst is het fijn te weten dat er anderen met je meevoelen en denken en daarmee zorgen voor de nodige rust en support.

Romy Salomons
Content manager website en social media. Een creatieve duizendpoot die net dat extra geeft aan onze informatiestromen.

Jacqueline van Daele
Jacqueline gaat straks als we onderweg zijn onze verhalen verwoorden in tekst. We zullen regelmatig contact met elkaar houden zodat zij onze avonturen op zee kan verwoorden en delen met alle supporters en belangstellenden aan de wal.

Wendel Morrison
Zus van Iris die voor ons alle vertalingen op social media en de website naar het Engels verzorgt. En dat niet alleen, ze denkt ook goed mee en geeft suggesties om de tekst nog levendiger te maken.

 

Tamara Surovitsky

Tamara is de verbinding met onze Russische volgers, die ons hebben gevonden via onze hoofdsponsor Garik Sukachev. Op alle Russische vragen die binnenstromen via onze socials geeft zij antwoord. Daarnaast vertaalt zij alle benodigde teksten naar het Russisch. 

teamworkmakesthedreamwork-rfi.jpg

Niek van der Linden
Niek van der Linden van
Leersup is de motivator van ons team om ons in een zeer goede conditie aan de start te laten verschijnen. Tevens wordt ons mentale gezondheid ook in de gaten gehouden en worden we vakkundig begeleid hoe we samen een sterk team gaan vormen om IMPACT te kunnen maken.

Ingeborg Dashorst

Ingeborg van Redbanana Webdesign heeft de flyer, de website, de webshop gemaakt en onze nieuwsbrieven opgemaakt en verstuurd. Ze adviseert ons en werkt al onze wensen vakkundig uit.