• Ingeborg Dashorst

Waarom eigenlijk en hoe dan?

Updated: May 3, 2021

(De totstandkoming van het team ‘Row for Impact’)


De belangrijkste vraag in dit kader is natuurlijk, hoe haal je het in je hoofd om de oceaan over te gaan roeien en hoe pak je dat in vredesnaam aan…….

Nou, eigenlijk heel simpel, je gaat gewoon aan de slag!


Eerst is er Bettina, een enthousiast en fanatiek roeier die zich meer en meer interesseerde in het grotere werk, roeien op zee of de oceaan.

Daarnaast, hoe bijzonder, een dorp verderop Debby. Al jaren een fervent sloeproeier met ervaring in verschillende boten.


Tijdens een snikhete roeitocht met Dutch Coastal Rowing over de Waddenzee afgelopen zomer belandden Bettina en Debby in dezelfde boot en hadden direct een goeie klik. Bettina vertelde vol passie over het oceaanroeien en haar streven om dit ook te willen doen. Debby raakte ook al snel ‘gepakt’ door dit roeiavontuur en ze besloten dit avontuur samen aan te gaan.Maar goed, dan heb je een fantastisch idee dat wel wat nadere uitwerking behoeft, met als belangrijkste item, de boot. Dus er werd een zoektocht gestart en daar was Iris, ervaringsdeskundige want teamlid van een dames equipe tijdens de afgelopen editie die dolgraag deze uitdaging nogmaals wil aangaan. En ook niet onbelangrijk, een Rannoch 45, de boot waarmee Iris de winnende race heeft gevaren afgelopen december.

De klik met Iris bleek heel goed en een dames-drie-team was geboren.


Dus: team – check, boot – check, startplek bij de Talisker Atlantic Challenge 2021 – check!


Alle pijlen staan in de goede richting en de voorbereidingen zijn volop van start gegaan zodat dit superteam in december 2021 kan beginnen aan deze monstertocht.


Alle drie dames zijn werkzaam in de gezondheidszorg en streven naar een beter leven voor iedereen, zowel mentaal als fysiek. Het was vanaf het begin al duidelijk dat er een goed doel gekozen zou worden en dat was eigenlijk snel gekozen. Zoals de dames zelf zeggen: “We willen IMPACT kunnen maken voor het goede doel dat we gekozen hebben: de Mentelity Foundation.


En daar komen jullie in beeld want om deze IMPACT te maken, kunnen we alle hulp goed gebruiken!106 views

Recent Posts

See All