top of page
  • Ingeborg Dashorst

Race update 7 | Motivation to move
Toch nog maar even een bericht over de stoere roeivrouwen. Als het goed is en er geen gekke dingen als een zwaardvisaanval, een killerwave of iets anders ongelofelijks gebeurt, komen ze al snel aan en hebben dan hun streven ruimschoots gehaald. Het doel was binnen 48 dagen de oceaan over roeien en ze gaan dat met gemak halen.


Helaas is het niet gelukt om het andere damestrio in te halen hoewel ze er heel dichtbij waren…. Maar dat doet niets af aan de prestatie die ze leveren. Want wees nou eerlijk, we hebben allemaal stiekem toch wel eens getwijfeld of dit nou zo’n verstandig idee was….. en ons ongerust gemaakt of het allemaal wel zou lukken…. Gelukkig hebben zij zich daar niets van aangetrokken en zijn doelgericht aan dit ongelofelijke avontuur begonnen en gaan het dus ook met diezelfde instelling volbrengen.


Enfin, hoe is de afgelopen tijd geweest. Er was niet veel nieuws vanaf de oceaan want zoals Bettina in een nachtelijk filmpje aangaf, zouden ze geen contact meer zoeken want ze wilden alle aandacht en energie besteden aan de jacht op het record. Logisch natuurlijk want dat was natuurlijk wel het doel. Inmiddels is er wel contact geweest tussen Berend, de mapmannen en de dames want iedereen maakte zich een beetje ongerust wat er was gebeurd. Ze waren even niet bereikbaar en zaten ineens op een hele andere koers dan de rest van het veld. Het blijkt dat ze geteisterd zijn door een haperende stuurautomaat, die een afwijking in de koers heeft gegeven. Daardoor zijn ze veel zuidelijker uitgekomen en ook in slechter weer. Wat een dikke pech, zo op het eind. Maar gelukkig, inmiddels liggen ze weer met de neus noordwest en gaan ze richting English Harbour op Antigua.


Daarnaast is en blijft het doel om zoveel mogelijk geld op te halen voor de Mentelity Foundation. Dus ga nog even naar deze link en doneer om Iris, Debby en Bettina de laatste duwtjes in de goede richting te geven.


Op dit moment zijn er al een paar dagen familie en vrienden op Antigua om ze te in te halen; wat een geweldig gevoel moet dat voor ze zijn als ze daar aankomen. Dat aankomen is overigens nog een heel ritueel. Ze worden allemaal, ongeacht het tijdstip ingehaald door bootjes van de organisatie en de journaliste die bij de start was, is daar ook op één van die bootjes om verslag te doen van de aankomst. Als ze de finishlijn oversteken, steekt een official vanaf het fort aan de haven een flair aan. Dat is het moment waarom ze kunnen stoppen met roeien. Dat moet toch echt een ongelofelijk gevoel geven. Dan moeten ze allemaal hun eigen flair afsteken maar niet voor er wat gehannest is met een emmertje water…… jazeker, dat ene emmertje dus😊


Hou vooral de site in de gaten om te zien waar ze precies zijn en wanneer ze precies aan gaan komen. De aankomst is live te zien op YouTube en dan naar het kanaal van Atlantic Challenge. Als alles goed gaat is daar de livestream te volgen. Vooralsnog staat 24 januari 15.38 als voorlopige aankomsttijd maar er kan natuurlijk nog van alles veranderen. Wordt vervolgd!


De dames van Row for Impact zijn aan dit avontuur begonnen om zoveel mogelijk IMPACT te maken voor de Mentelity Foundation. Wil jij ze een steuntje in de rug geven? Doneer hier!

 


710 views

Recent Posts

See All
bottom of page