• romysalomons

Race update 2 | Stilte voor de storm..

Vandaag gaat het dan echt gebeuren na de laatste keer in een gewoon bed, laatste keer gewoon douchen en laatste keer echt eten. Nu om negen uur in de tent in roeikleren, laatste briefing, havenpas inleveren, appartement afsluiten, eten opwarmen want je moet goed eten tenslotte, om half tien naar de boten en dan kunnen ze niet meer terug. Dan gaat het avontuur echt beginnen.


Staan te trappelen om weg te gaan

Ze zijn er meer dan klaar voor en staan te trappelen om weg te gaan. Dat is nog niet zo makkelijk want in tegenstelling tot wat je zou verwachten, worden ze eerst ong. 70 mijl om de zuid gestuurd. Er is gisteren druk overleg geweest met de organisatie en de routeplanner van het team (want dat is gewoon de beste volgens Bettina😊) en zijn modellen klopten het best. Er is een storm op komst ergens bij de Azoren (dat was toch altijd al van die depressies??) en als ze volgens een logische route zouden varen, belanden ze daar middenin. Dan maar liever met de wind mee een stukkie ipv gelijk maar moeten afwachten op het para-anker tot de storm voorbij gaat. Daarna wel een gebied met windstilte maar ja, dan moet je gewoon lekker doorroeien….


Yogalessen

Dus blij dat ze gaan, Iris loopt steeds te zingen want die kan echt niet wachten, Bettina en Debby zijn iets afwachtender want die weten nog niet echt hoe het zal zijn. De sfeer is goed, ze hebben zich uitstekend vermaakt de afgelopen dagen, zie de foto’s van de yogalessen waarbij Debby zich indrukwekkend tegen een wand aan gevouwen had. Veel fotoshoots vanuit de organisatie en andere hele belangrijke dingen.


Good to launch

Er was een Amerikaans team waar ze veel contact mee hebben wiens boot pas afgelopen donderdag is aangekomen in La Gomera. Lang verhaal heel kort. Er was van alles niet in orde met de papieren of iets dergelijks. Debby en Iris hebben geholpen om de lijnen van de boot te herstellen en andere teams hebben ook gezorgd dat zij razendsnel alles in orde kregen voor de final check en ook zij zijn nu dus Good to launch. Het is een bijzonder team met een bijzonder verhaal maar dat komt in de komende weken nog wel eens.


Fake it till you make it

Ze hebben de afgelopen dagen ook eindelijk in de boot kunnen varen. Het zag er best indrukwekkend uit op de filmpjes, veel onrustig geklots maar dat bleek allemaal heel anders te zijn. Ha, het water was helemaal niet zo wild maar er voeren bootjes omheen die golven maakten, tsssss…. zodat iedereen onder wat wildere omstandigheden kon oefenen. Het ging wel heel goed want strak geroeid en geen slag gemist!


Schema

Ze gaan roeren in een scherp schema; wat ik er uit begreep van 6.00 tot 18.00, 2 op 1 af en dan de volgende twaalf uur 2 op 1 af. Dat leek vooralsnog het beste omdat ze nog niet echt in dit regime ’s nachts gevaren hebben en ze niet zo goed weten hoe het zal zijn alleen aan dek ’s nachts. Al roeiende passen ze dan het ritme aan naar wat goed voelt voor iedereen.


Go girls!!


20 views

Recent Posts

See All