Row-for-impact-bibian-mentel-mentelity-f

Een extra been kost gemiddeld €10.000.

Iemand met een beenprothese heeft verschillende voeten nodig om te kunnen lopen, zwemmen, sporten of een keer hoge hakken te kunnen dragen.

Extra benen worden niet vergoed en moeten door de gebruiker zelf worden aangeschaft.

HET GOEDE DOEL 

MentelityFoundation-logo.png

JUMP: Junior Modulaire Prothese

In Nederland zitten ongeveer 10.000 kinderen en jongvolwassenen onnodig vaak thuis. Door de te lage vergoedingen die verleend worden vanuit de zorgverzekering krijgt het grootste deel van de prothesegebruikers slechts één beperkte prothese per vijf jaar vergoed. Iemand met een beenprothese heeft echter verschillende voeten nodig om te kunnen lopen, zwemmen, sporten of een keer hoge hakken te kunnen dragen. Extra benen worden niet vergoed en moeten door de gebruiker zelf worden aangeschaft. Een extra been kost gemiddeld €10.000.

 

Dit zou voor een valide persoon betekenen dat je eens in de vijf jaar maar één paar schoenen mag kopen. Kies je dus bijvoorbeeld voor skischoenen, moet je hiermee ook naar je werk. Kies je voor nette schoenen dan kan je dus bijvoorbeeld vijf jaar niet op wintersport, voetballen, tennissen of naar het strand zonder nette schoenen aan je voeten.

 

De JUMP, de Junior Modulaire Prothese, gaat hier verandering in aanbrengen. De Mentelity Foundation heeft een prothese ontwikkeld waarbij de kinderen en jongvolwassen een been krijgen met meerde voeten die ze zelf op een simpele manier kunnen omwisselen zoals een valide persoon van schoenen zou wisselen. Bij de huidige protheses is dit niet mogelijk. Naast het feit dat de gebruiker niet beschikt over verschillende voeten kan de gebruiker, door gebrekkige techniek, de voeten ook niet zelf omwisselen.

Lees meer: mentelityfoundation.org/jump